Backup on vds
در این قسمت از آموزش به مباحث مربوط به Rollback و Backup از VDS میپردازیم. البته بحث Rollback مختص VDS نیست، که در این آموزش آن را نیز فرا میگیریم. دیگر چیزی به پایان فصلهای VDS نمانده، آخرین فصل VDS که فصل بعدی است در مورد Traffic filtering و Marking مربوط به VDS میباشد.
خب در این بخش، بحث مربوط به Export و Import کردن VDS را بررسی کرده و تست میکنیم. بیشتر اوقات پیش میآید شما یک VDS را به یک محیط جدید انتقال دهید یا هنگام upgrade کردن VDS یا upgrade کردن vCenter، ممکن است به هر دلیلی VDS را از دست بدهید و امکان استفاده از آن VDS وجود نداشته باشد ولی خب با تنظیم VLAN و تنظیمات مربوط به Monitoring و NetFlow میخواهید هیچ VDS ای را در محیط یا ساختار جدید از دست ندهید یا اگر از بین رفته بتوانید آن را برگردانید، که شما میتوانید این قابلیت را در سطح کل VDS داشته باشید.
خب برای تنظیمات مربوطه، کافیست وارد vCenter شده و بر روی VDS مورد نظر راست کلیک کرده و از قسمت Settings گزینه Export Configuration را انتخاب نمایید.
و یا اینکه تنظیمات را در سطح Port Group انجام دهید، به این صورت که بر روی PG مورد نظر راست کلیک کرده و Export Configuration را انتخاب نمایید که با این روشها میتوانید از یک PG یا کل VDS یک Backup بگیرید.
نکته:
از ارتباطات میان vmnic ها با Uplink ها یا connection های میان pNIC ها و Uplink ها، به هیچ عنوان Backup گرفته نمیشود و اگر زمانی VDS تان از بین رفت، بایستی Uplink ها را بار دیگر تنظیم و مرتب نمایید.
البته ارتباط میان Host ها را خواهید داشت؛ یعنی اینکه هر Host ای که به VDS تان اضافه کرده باشید را دوباره خواهید داشت اما vmnic ها و connection میان Uplink ها و کارت شبکههای سرور را نخواهید داشت و برای استفاده از آنها باید مجدداً config شوند.
خب برای بررسی این موضوع، یک PG اضافه میکنیم.
برای این PG نام Test2 را انتخاب میکنیم، هم چنین از قسمت VLAN، نوع VLAN را انتخاب کرده و مقدار VLAN ID را وارد میکنیم.
خب همانطور که مشاهده میکنید، Test2 ایجاد شد.
پس از ایجاد PG، بر روی VDS راست کلیک کرده و Export میگیریم.
در صفحه باز شده، در داخل کادر نکتهای نوشته شده است با این مضمون که "Port group های مربوط به این VDS، Export نمیشوند."
البته چون ما در لابراتوار، از NSX استفاده کردهایم، این پیام را برای ما نمایش میدهد، شاید اصلاً شما در محیط vCenter خود چنین پیامی را نبیند.
در قسمت Configurations to export، گزینه اول مربوط به VDS و Port group ها میباشد و گزینه دوم تنها VDS را شامل میشود.
در قسمت Description نیز میتوانید توضیحات مربوط به Backup، تاریخ Backup گیری یا مواردی مانند این را یادداشت نمایید.
خب ما گزینه اول را انتخاب کردیم. پس از ok کردن، Backup در قالب یک فایل zip گرفته میشود. حال میخواهیم Test2 را حذف کنیم، بنابراین بر روی آن راست کلیک کرده و Delete را میزنیم.
همانطور که میبینید، هیچ Test2 ای نه در سمت چپ و نه در قسمت Topology وجود ندارد.
اکنون میخواهیم Test2 را Restore کنیم یا به عبارتی برگردانیم. برای این منظور، بر روی VDS راست کلیک کرده و از Settings، Restore configuration را انتخاب میکنیم.
برای انتخاب فایل Backup مورد نظر، از گزینه Browse استفاده میکنیم. سپس گزینه Restore distributed switch and all port groups را انتخاب میکنیم.
خب همانطور که مشاهده میکنید، Test2 به طورکامل با همان VLAN 50، restore شد.
نکته:
اگر VDS ای داشته باشید که تعدادی PG به آن اضافه کرده باشید و قبل از ایجاد PG های جدید Backup گرفته باشید، این Backup یا این نوع Export Configuration، PG های جدید را حذف یا replace نمیکند حتی اگر هم نام باشند؛ به این صورت که مثلاً یک PG جدید به نام ABC ایجاد کردهاید و یک PG دیگر به همان اسم (ABC) در Export configuration دارید ولی هر دو تنظیمات کاملاً متفاوتی از یکدیگر دارند، در چنین شرایطی، زمانی که Backup را restore میکنید، PG قبلی را نه حذف میکند و نه PG جدید را جایگزین PG قبلی میکند، تنها کاری که میکند یک تغییر جزئی در اسم یکی از آنها ایجاد میکند. تمامی این مواردی که گفته شد، در کتاب vSphere Networking 7.0 ذکر شده است، پس این نکات خیلی مهم باید در نظر گرفته شوند.
هم چنین شما میتوانید از Port group به صورت جداگانه نیز Backup بگیرید. برای این منظور بر روی PG مورد نظر کلیک کرده و از تب Configure، Edit را میزنیم.
به طور مثال، VLAN را در حالت VLAN trunking قرار داده و OK میکنیم.
حال بر روی PG راست کلیک کرده و Export configuration را انتخاب میکنیم. سپس برای Description، ABC را وارد میکنیم.
قبل از restore کردن، تنظیمات VLAN را به VLAN 50 تغییر میدهیم.
خب در ادامه برای restore کردن، بر روی PG راست کلیک کرده و گزینه Restore configuration را انتخاب میکنیم.
با انتخاب گزینه اول، شما میتوانید Port group را به تنظیمات قبلی برگردانید.
و با انتخاب گزینه دوم، شما فایل تنظیمات قبلی را معرفی میکنید تا به تنظیمات قبلی بازگردد.
پس از برگرداندن به تنظیمات قبلی، اگر دوباره بر روی Edit کلیک کنیم، میبینیم که تنظیمات VLAN به حالت VLAN trunking برگشته است.
بار دیگر VLAN را بر روی VLAN 50 تنظیم میکنیم.
و از PG:Test2، Restore configuration میگیریم تا به تنظیمات قبلی برگردد.
در ادامه گزینه اول را انتخاب میکنیم.
اما همانطور که میبینید، VLAN trunking را به ما نشان میدهد؛ چرا؟ طبق گفته VMware، تنظیماتی که انجام میدهیم فقط یک بار قابلیت Undo را دارند.
اگر شما چندین تنظیم مختلف انجام داده باشید، با انتخاب گزینه اول امکان restore کردن همه آنها وجود نخواهد داشت ولی اگر یک فایل Backup داشته باشید، میتوانید تمامی تنظیمات را برگردانید، که تفاوت میان این دو گزینه به این صورت است؛ گزینه اول فقط یک step از config را برمیگرداند، اما با انتخاب گزینه دوم قادر خواهید بود چندین config قبلی را که از بین رفته را restore کنید.
نکته:
البته باید Backup گرفته باشید که بتوانید از گزینه Restore configuration from a file استفاده نمایید، در غیر اینصورت امکان برگشت تنظیمات وجود ندارد. پیشنهاد میکنم حتماً یک سیستم Backup مناسب برای vCenter تان در نظر بگیرید و تنها کاری که باید انجام دهید این است که از VM مربوط به vCenter تان یک Backup داشته باشید تا در مواقعی که سیستم به مشکل میخورد یا VM از بین میرود بتوانید vCenter را به صورت کامل restore کنید. قابل ذکر است داشتن این نوع Backup ها خوب است اما ترجیحاً از vCenter تان یک Backup کامل داشته باشید.

با عرض پوزش ، دسترسی کامل به محتوای فصل ، فقط برای کاربرانی که فصل رو خریداری کرده اند ، امکان پذیر می باشد.
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید
ورود به حساب کاربریهیچ نظری ارسال نشده است! اولین نظر را شما ارسال کنید...