مطالب فصل
(LACP) Link Aggregation Control Protocol
LACP
در این آموزش قصد داریم شما را با موضوع LACP آشنا کرده و این قابلیت را بر روی VDS ها راهاندازی نماییم.
همانطور که میدانید، ما برای Load balancing از چندین روش استفاده میکنیم، همچنین میتوانیم برای PG های VDS یا VSS مان از قابلیت Teaming & Failover کمک بگیریم که هر کدام مزایا و معایبی دارند که در مباحث مربوط به VSS آنها را بررسی کردیم. اگر به خاطر داشته باشید در مباحث VDS، موضوع NIC load را نیز بررسی کردیم. در اکثر این مباحث، ما نیازی به سوئیچ Manageable نداشتیم ولی در روش IP hash به یک سوئیچ Manageable نیاز داشتیم تا بر روی آن EtherChannel را config نماییم که اگر به یاد داشته باشید به تعدادی دستورات سیسکویی نیز اشاره کردیم. حتماً این را نیز به یاد دارید، زمانی که الگوریتم Load balancing را بر روی متد IP hash یا Source and destination IP تنظیم میکردیم، در واقع configuration مربوط به سوئیچ را در حالت Port channel load balance source and destination IP قرار میدادیم. این تنظیماتی بود که با استفاده از روش IP hash میتوانستیم انجام دهیم ولی LACP پروتکلی است که به negotiation نیاز دارد؛ یعنی باید با device مقابل خود (که میتواند سوئیچ یا سرور باشد) حالت همسایگی ایجاد کند. امکان دارد شما برای سوئیچهای معمولی این موضوع را درک نکنید که چه نیازی است از LACP استفاده کنیم ولی به طور کلی، الگوریتمهایی که قابلیت LACP داراست خیلی بیشتر از حالت Mode on پروتکل EtherChannel یا حالت Manual است؛ به همین دلیل ما ترجیحاً از پروتکل LACP استفاده میکنیم چرا که هم negotiation و هم متدهای بیشتری برای Load balancing دارد. البته قابل ذکر است که همه سوئیچها قابلیت پشتیبانی از این متدها را ندارند.
حال به سراغ نحوه پیاده سازی این قابلیت بر روی VDS ها برویم.
نکتهای که اهمیت دارد این است که خیلی به دنبال این نباشید که بالاخره LACP چه تفاوتی با EtherChannel static دارد؛ چرا که نمیتوانیم دلیل قانع کنندهای برای آن پیدا کنیم که مثلاً بنا به این دلایل ترجیح میدهیم LACP را config کنیم، البته یکی از دلایل این میتواند باشد که شما با LACP میتوانید متدهای بیشتری از Load balancing را داشته باشید ولی خب سوئیچ فیزیکیتان هم باید Load balancing ها و الگویتمها را پشتیبانی کند.
ولی خب اگر بخواهیم یک دلیل عمومیتری را بیان کنیم: LACP نسبت به حالت Static یا همان حالت Mode on حداقل از این موضوع اطلاع دارد device ای که در همسایگی آن وجود دارد زنده است یا نه!! در واقع در حالت Static برخلاف LACP، device چه آماده به کار باشد چه نه، run میشود اما در LACP با استفاده از negotiation ارتباط صورت میگیرد. همانطور که گفته شد، در حالت Static چنین موردی را داشتیم؛ به این صورت که اگر در مجازی سازی چیز دیگری config کرده باشید ولی سوئیچ را در حالت Mode on قرار داده باشید، هیچ خطا یا مشکلی به وجود نمیآید اما در LACP، در خصوص اینکه خطایی وجود دارد یا misconfiguration ای صورت گرفته، پیامی نمایش میدهد که بایستی آن را حل نمایید؛ در واقع میتوان گفت مهمترین مزیت LACP در حالت عمومی این مورد میباشد. همانطور که کمی پیش اشاره کردیم، میتوان گفت LACP در مجازی سازی یکی سری الگوریتم برای Load balancing در اختیار ما قرار میدهد اما خب بایستی سوئیچ تان این قابلیت را پشتیبانی کند. شما میتوانید هنگام استفاده از LACP، در ابتدا بررسی نمایید آیا Load balancing هایی که در Link aggregation مجازی سازی تان وجود دارد، در سوئیچ فیزیکی تان نیز وجود دارد یا نه؟! اگر وجود نداشت لزومی ندارد از LACP استفاده نمایید، اما اگر وجود داشت بهتر است از قابلیت LACP استفاده کنید؛ زیرا شما میتوانید بر اساس TCP، UDP، VLAN و ... Load balancing داشته باشید و هم اینکه میتوانید برای مباحث misconfiguration از این قابلیت استفاده کنید، به این صورت که اگر تعداد سرورها، تعداد جابجایی ها، تعداد سوئیچ های سازمانتان زیاد است، میتوانید به راحتی Trouble shooting را انجام دهید و در چنین شرایطی بهتر است از حالت Mode on استفاده نکنید؛ چرا؟ چون در این حالت، سوئیچ در حالت اجراست و زمانی که device مقابل آماده شد، شروع به کار میکند و به همین دلیل شما متوجه نمیشوید که مشکل از کجاست؟! یا کمی دیرتر به این نتیجه میرسید! ولی در LACP تا زمانی که هر دو طرف negotiation سالمی نداشته باشند، EtherChannel را به صورت فعال یا On مشاهده نخواهید کرد که این موارد به مزایای negotiation میافزاید چرا که در ابتدا از سالم بودن هر دو طرف مطمئن شده سپس Port channel یا EtherChannel را در حالت up قرار میدهد تا قابل استفاده باشد.

با عرض پوزش ، دسترسی کامل به محتوای فصل ، فقط برای کاربرانی که فصل رو خریداری کرده اند ، امکان پذیر می باشد.
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید
ورود به حساب کاربریهیچ نظری ارسال نشده است! اولین نظر را شما ارسال کنید...