مطالب فصل
NIOC and Traffic shaping
NIOC and Traffic shaping
در این قسمت از آموزش قصد داریم به مباحث مربوط به NIOC و Traffic shaping بر روی VDS بپردازیم. مطالبی که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم، شامل موارد زیر میباشد:
- بررسی NIOC در VDS
- تنظیمات مربوط به NIOC
- بررسی Traffic shaping در VDS
- ترکیب و مقایسه NIOC و Traffic shaping
بررسی NIOC در VDS
فرض کنید دو عدد کارت شبکه 10G دارید که برای تمام سرویسهایی که در تصویر زیر مشاهده میکنید، استفاده شده است. اکنون در شرایطی قرار گرفتیم که این کارت شبکهها از لحاظ پهنای باند پر شدهاند، در چنین شرایطی بایستی قابلیتی وجود داشته باشد که بتواند مشخص کند هر کدام از سرویسها چه مقدار پهنای باند در اختیار داشته باشند. پس ما باید برای هر کدام از سرویسها پهنای باندی به عنوان رزرو و پهنای باند دیگری به عنوان limitation در نظر بگیریم و گزینهای داشته باشیم تا مشخص کند در شرایط حساس و خطرناک کدام یک از ترافیکها نسبت به بقیه اولویت بیشتری داشته باشد، یا به عبارتی یک سری پارامترهایی داشته باشیم که این موارد را مشخص کند که تنظیم تمامی این پارامترها در VDS با قابلیتی به نام NIOC یا Network resource pools امکانپذیر است.
با این قابلیت شما قادر هستید، مقدار Shares یا Priority، Reservation و Limit را مشخص نمایید تا VDS در شرایط Congestion یا Contention قدرت تصمیمگیری در خصوص اولویت بندی ترافیکها را داشته باشد.
شرایط Congestion یا Contention چیه؟
مفهوم Congestion یا Contention چیه؟
هر دو این عبارات به نوعی یک معنی دارند، اما اگر بخواهم دقیقتر بیان کنم به این صورت است: زمانی که value هایی که برای قابلیت NIOC در نظر گرفتیم اعمال شد، در شرایط خطرناک، Congestion میداند که هنگام خروج انبوهی از ترافیکها، کدام یک اولویت خروج دارد، هم چنین Contention نیز مطلع است هنگام مشاجره میان ترافیکها برای خروج، کدام یک اولویت دارد. همانطور که مشاهده کردید هر دو دارای یک مفهوم میباشند اما Congestion نسبت به Contention عمومیتر است. هرچند در کتب یا مقالههای VMware از لغت Contention استفاده میشود اما Cisco و جاهای دیگر از لغت Congestion استفاده میکنند.
حال ما باید در این شرایط تصمیمگیری کنیم که کدام ترافیکها از اینجا عبور کنند، کدام ترافیکها چه پهنای باندی داشته باشند و اولویت با کدام باشد، پس NIOC در چنین شرایطی به ما کمک میکند ولی زمانی که ترافیک به طور عادی و نرمال درحال رفت و آمد است، کاری با آن ندارد ولی نسبت به پارامتر Limit کاملاً حواس جمع است و اجازه نمیدهد پهنای باند بیشتر از آن شود. در این شرایط نه پارامتر Shares و نه پارامتر Reservation بر روی آن تأثیری ندارد، هرچند از بابت Reservation، پهنای باند برای آن رزرو شده است اما ممکن است اصلاً از آن استفاده نکند ولی در مواقعی که به حد نصاب خود برسد، Limit جلوی آن را میگیرد. قابل ذکر است، منظور از لغت Shares در قابلیت NIOC، Priority میباشد نه به اشتراک گذاشتن.

با عرض پوزش ، دسترسی کامل به محتوای فصل ، فقط برای کاربرانی که فصل رو خریداری کرده اند ، امکان پذیر می باشد.
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید
ورود به حساب کاربریهیچ نظری ارسال نشده است! اولین نظر را شما ارسال کنید...