مطالب فصل
- مقدمه
- نکاتی قبل از انتقال VMkernel ها از VSS به VDS
- انتقال VMkernel ها از VSS به VDS
- آموزش مراحل ایجاد VMkernel در VDS
- سناریو: اگر uplink های نادرست به PortGroup مربوط به VMkernel ها یا VM ها متصل کنیم چه اتفاقی خواهد؟
- حذف کامل VSS بعد از انتقال و ایجاد VMkernel ها در VDS
- آموزش نحوه انتقال VMkernel ها از VDS به VSS
- فیلم آموزشی
مقدمه
در این قسمت از آموزش به نحوه انتقال VMkernel های موجود بر روی ESXi از VSS به VDS بدون از دست دادن Network Connectivity و هم چنین نحوه ایجاد VMkernel جدید بر روی VDS میپردازیم. در کنار این آموزش داخل همین فصل یاد خواهیم گرفت که چگونه از VDS به VSS ها نیز vmkernel ها را انتقال بدهیم پس با ما همراه باشید
نکاتی قبل از انتقال VMkernel ها از VSS به VDS
انتقال VMkernel ها از VSS به VDS
در ابتدا وارد vCenter شده و مسیر زیر را طی میکنیم:
1- Networking
2- NESSOM-VDS
3- Configure
4- Topology
خب همانطور که گفته شد، هدف از این آموزش این است که به چه صورت میتوانیم VMkernel های موجود بر روی ESXi که به vCenter متصل هستند را به VDS انتقال دهیم بدون اینکه قطعی پیش بیاید. قبل از انجام این کار باید یک سری تنظیمات در VDS انجام شود تا به مشکل نخوریم. اولین مورد داشتن یک PG مناسب است، خب این یعنی چی؟ یعنی اینکه این PG به Uplink ای اشاره کند که در داخل این Uplink از هر سرور یک کارت شبکه فیزیکی موجود باشد. همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، PG: MGMT-PG به تمامی Uplink ها اشاره میکند که در بین آنها Uplink ای به نام MGMT وجود دارد که به 2 کارت شبکه h1 و h2 اشاره دارد. پس ما میتوانیم آن را به عنوان PG ای که قرار است VMkernel ها از آن استفاده نمایند، انتخاب کنیم اما برای اینکه کار تمیزتری داشته باشیم، میتوانیم کاری کنیم تا MGMT-PG فقط به Uplink های Management ای خود اشاره کند نه بقیه، چون ممکن است بقیه Uplink ها از لحاظ ساختاری نسبت به PG ای که برای MGMT در نظر گرفتیم، متفاوت باشند؛ مثلا زمانی که ما Fault Tolerance یا FT را یاد گرفتیم، میبینیم که FT دارای لینکهای 10G میباشد و بین شبکه DATA اصلی سازمان و کاربران و شبکه مخصوص FT یا لینک های 10G به دلایلی بایک دیگه ارتباط فیزیکی نداشته باشند، پس بودن این Uplink ها برای این PG هیچ مزیتی ندارد. هم چنین همانطور که قبلا نیز به آن اشاره شده است، PG ها در داخل VDS براساس Uplink ها Load balancing میکنند، خب زمانی که ساختار فیزیکی FT از MGMT متفاوت باشد، عملا به درد ما نمیخورد تا در آنجا Load balancing ای انجام شود.
برای همین منظور، همانند تصویر زیر، بر روی سه نقطه مربوط به PG کلیک کرده و Edit settings را میزنیم.
همانطور که مشاهده میکنید، بیشتر تنظیمات آن همانند VSS میباشد که در ادامه آموزشها به بررسی تک تک این موارد میپردازیم. برای تنظیم اینکه کدام یک از Uplink ها به کار PG مورد نظر میآید، وارد قسمت Teaming and failover میشویم. همانطور که میبینید، به جای نمایش vmnic ها، Uplink ها را به ما نشان میدهد. در ادامه برای جابجا کردن Uplink ها از Active uplinks به Unused uplinks، کافیست:
• برای انتخاب یک مورد از Uplink ها، آن را انتخاب کرده و با دوبار کلیک بر روی فلش آبی رنگ به سمت پایین آن را به Unused uplink ها انتقال دهید.
• و برای انتخاب چندین مورد از Uplink ها، یک مورد را انتخاب کرده سپس کلید Shift را نگه داشته و موارد دیگر را نیز انتخاب کنید سپس بر روی فلش آبی رنگ به سمت پایین کلیک نمایید.
نکته: شما میتوانید با همین روش Uplink های خود را میان هر کدام از حالتهای Active uplinks، Standby uplinks و Unused uplinks و با استفاده از فلش های آبی رنگ به سمت بالا و پایین جابجا نمایید.
انواع حالت های مختلف Uplink ها:
• Active uplinks:
Uplink های فعال برای عبور دادن ترافیک در این قسمت قرار میگیرند.
• Standby uplinks:
این Uplink ها در حالت آماده به کار هستند و در صورتی که برای Active uplinks مشکلی پیش بیاید یا به هر دلیلی از بین بروند، Uplink های این قسمت جایگزین آنها میشوند.
• Unused uplinks:
Uplink های این قسمت بلااستفاده میباشند. زمانی که میخواهید Uplink ای را از PG حذف نمایید در این قسمت قرار دهید.
ما در اینجا، Uplink های SAN، FT و VM را به Unused uplinks و MGMT-2 را به Standby uplinks انتقال دادیم.
همانطور که میبینید، این بار PG فقط به Uplink های MGMT و MGMT-2 اشاره میکند.

با عرض پوزش ، دسترسی کامل به محتوای فصل ، فقط برای کاربرانی که فصل رو خریداری کرده اند ، امکان پذیر می باشد.
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید
ورود به حساب کاربریهیچ نظری ارسال نشده است! اولین نظر را شما ارسال کنید...